Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

Családbarát templom, családbarát plébánia

Családalapítás után a kisgyermekes édesanyák mindennapjai nagyon megváltoznak korábbi életformájukhoz képest. Éppen ezért folyton folyvást keresniük kell azokat az új lehetőségeket, stratégiákat, amelyek számukra is lehetővé teszik a töltődést. Nem véletlen tartja a mondás, hogy a nők a családi tűzhely őrzői. A szeretetet, a harmóniát, a békét nekünk kell megteremtenünk családjainkban.

Éppen ezért tartjuk nagyszerű lehetőségnek, hogy 3 év alatti gyermekeinkkel heti rendszerességgel van lehetőségünk találkozni a Baba-mama klubban a  Felsővárosi Plébánián. 
Egyfelől lelki táplálékot vehetünk magunkhoz; Kovács Zsolt atya által meghallhatjuk, Isten mit üzen nekünk, mire tanít nap mint nap bennünket, s hogyan építhetjük mi is Isten országát. Másfelől vidám pillanatokat tölthetünk együtt gyermekeinkkel és egymással, miközben dalolunk, mondókázunk, vagy kötetlen beszélgetésbe kezdünk.

A töltekezés egyik legfőbb forrása a szentmise, amelyen az érdemi részvétel kisgyermekekkel meglehetősen komoly kihívást jelent. Nagy örömünkre szolgál, hogy mára már nem csak a helyszín biztosított ahhoz, hogy kisebb gyermekeinkkel is nyugodtan részt vehessünk a vasárnapi szentmiséken, hanem a körülmények is egyre kedvezőbbekké váltak az elmúlt évek során. Hiszen a Fehérek templomának oldalkápolnájában már nem csak hallgathatjuk, hanem élő képpel együtt követhetjük a mise menetét.