Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

Családbarát templom, családbarát plébánia

A kisgyermekes édesanyák élete nagyon megváltozik korábbi életformájukhoz képest. Éppen ezért folyton folyvást keresnünk kell azokat az új kereteket, stratégiákat, amelyek számunkra is lehetővé teszik a töltődést. Nem véletlen tartja a mondás, hogy a nők a családi tűzhely őrzői. A szeretetet, a harmóniát, a békét nekünk kell megteremtenünk családjainkban. Éppen ezért nagyszerű lehetőség, hogy 3 év alatti gyermekeinkkel hetente keddenként van lehetőségünk találkozni a Baba-mama klubban a plébánián.
Egyfelől lelki táplálékot vehetünk magunkhoz; Tibor Atya által meghallhatjuk, Isten mit üzen nekünk, mire tanít nap mint nap bennünket, s hogyan építhetjük mi is Isten országát. Másfelől vidám pillanatokat tölthetünk együtt gyermekeinkkel és egymással, miközben dalolunk, mondókázunk, vagy kötetlen beszélgetésbe kezdünk.
A töltekezés egyik legfőbb forrása a szentmise, amelyen az érdemi részvétel kisgyermekekkel meglehetős kihívást jelent. Nagy örömünkre szolgál, hogy decembertől nem csak a helyszín biztosított ahhoz, hogy kisebb gyermekeinkkel is nyugodtan részt vehessünk a misén, hanem a körülmények is egyre kedvezőbbekké váltak. Hiszen az oldalkápolna falára egy TV került fel, ahol nem csak hallhatjuk, hanem élő közvetítéssel követhetjük is a mise menetét.

Dömötör Hollik Erzsébet